feed it tracks

For Order and Inquiries

Wednesday, November 11, 2009

Aku, Air dan LABU SAYONG
Tahukah anda?

Banyak jenis dan fungsi/masalah pada air yang anda minum?

Jenis Air Yang Diminum: 

Berikut adalah jenis-jenis air yang anda minum dalam kehidupan seharianair paip


air mineral (Air semulajad)


air RO (Reeverse Omosis)


air paip dimasak


air Alkali


air Suling


air Zam-Zam


AIR LABU SAYONG

Penjelasan Terhadap AIR

air Paip - Memang jelas diketahui buat masa ini dan akan datang, air paip ini tidak selamat di minum. Kegunaan hanya berfungsi di luaran sahaja.

air Mineral (Air Semulajadi) - Air yang telah ditapis segala kotoran yang ada padanya. Bertindak sebagai aktifator dalam peranan enzim dan hormon seperti kerangka tulang, gigi dan otot-otot. Lebih di kenali sebagai air semulajadi.

air RO (Reverse Omosis) - Adalah air yang paling kosong (air mati) iaitu tiada sebarang mineral dan zat.

air Paip Dimasak - Hanya bertindak menghapuskan kuman. Walaubagaimanapun, air paip yang dimasak masih tidak dapat menghapuskan klorin dan karat.

air Alkali - air yang mempunyai nilai pH lebih daripada 7.pH. Untuk pengatahuan anda, pH adalah unit ukuran keasidan atau kealkalian yang bermula dari 0 di bahagian asid kepada 14 di bahagian alkali.

air Suling - air yang telah di wapkan hasil daripada pemanasan ke tahap mendidih

air Zam-Zam - Khasiat yang banyak dan tidak terungkapkan!  Untuk pengetahuan ringkas anda, air zam-zam tidak mempunyai mineral ferum seperti yang terdapat dalam air biasa(ferum boleh menyebabkan kanser)dan mempunyai nisbah kalsium yang kecil (kalsium yang banyak juga akan memudaratkan)

Air Labu Sayong - Bertindak semula jadi menjadi air anti-oksidan, kaya dengan alkali dan mineral. mampu mengasingkan/menapis karat yang terdapat dalam air. Bertindak menyejukkan sistem tubuh badan.(berfungsi seperti air cap Badak). Suhu air yang terdapat pada Labu Sayong boleh menurun sehingga 20oC di bandingkan dengan suhu Malaysia 28oC ke atas. Afiatnya masih bersifat subjektif namun dipercayai dapat mengurangkan demam dan batukDikenali dengan AIR BERTAPIS SEMULAJADI.

0 comments:

Example Qoutation Harry Labu..Click to see it

Goodies